Termékleírás

Forradalom a fémmegmunkálásban – Matsuura LUMEX Avance 60 – hibrid 3D fémnyomtató, azaz lézeres fémszinterező és nagysebességű megmunkálóközpont egyben.

A nyomtatócsalád nagyobbik tagja főként a magas hozzáadott értékkel rendelkező formagyártás, orvosi eszköz és implantátumgyártás, illetve a gyors prototípus gyártás területén tevékenykedő piaci szereplők körében népszerű, de számos más területen is kihasználhatóak a Matsuura jövőbemutató technológiai újításai.

LUMEX Avance 60 a Matsuura méltán elismert megmunkálóközpontjainak alapjaira épült, kiegészítve nagyteljesítményű fiberlézerrel a tökéletes fémszinterezés és a nagypontosságú és nagysebességű megmunkálás eléréséhez.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Lézer típusa
Yb fiber lézer
Lézer teljesítmény
W
1000 (std)
500 (opt)
Max. mdb méret
mm
W600×D600×H500
Maróorsó sebesség
min-1
45,000
Travel (X/Y/Z)
mm
610/610/100
Feed rate (X/Y/Z)
mm/min
60/60/30
NC System
I-tech Avance

Nagyfordulatú orsó

LUMEX Avance-60 egy – a Matsuura többi gépében már bizonyított – nagypontosságú és nagy merevségű főorsót tartalmaz, melynek 45,000 min-1 a maximum fordulatszáma. 

Szerszámtár

LUMEX Avance-60 egy 20db szerszám felszerelésére alkalmas szerszámtárral rendelkezik. A LUMEX Avance-60 alapfelszereltségként tartalmaz egy automatikus szerszámhossz-bemérő egységet is. A gép kialakítása lehetővé teszi a szerszámok cseréjét a szerszámtárban az éppen futó szinterezési, vagy forgácsolási megmunkálás alatt is.

Lineármotoros hajtás

LUMEX Avance-60 a Matsuura egyedülálló vezérlési technológiáját alkalmazó lineármotorral van felszerelve, mely lehetővé teszi a nagysebességű  (X/Y: 60 m/min és 30 m/min) és nagypontosságú megmunkálást.

Munkaasztal

Ezen a felületen történik a lézeres szinterezés. Az asztal felső része temperált, azaz előre felmelegített, a gép ezzel küszöböli ki a lézeres megmunkálás során fellépő hirtelen hőmérsékletváltozásokat, és így biztosítja a minél pontosabb szinterezést.

Yb fiber lézer

 A LUMEX Avance-60 nagylátószögű Yb optikai lézerrel rendelkezik. A sugár átmérője csökkenthető a nagy teljesítményű és nagyfelbontású megmunkálás érdekében. Az Yb fiber lézer a Matsuura galvanométer tükrével kombinálva finomabb szinterezést végez, továbbá az Yb fiber lézer könnyű karbantartást biztosít.

Simító egység

A simító egység a fémpor munkaasztalra történő felhordását és optimális rétegvastagságra simítását végzi. Lehetőség van a felhordási felület optimalizálására, meghatározására, ami a gyorsabb működést és a gazdaságos alapanyag felhasználást teszi lehetővé.

CCD kamera

LUMEX Avance-60–ban egy nagypontosságú CCD kamera dolgozik, a kimondottan hozzá kifejlesztett szoftverrel. A Matsuura vizuális érzékelési rendszere a speciális visszajelzési technológiával közösen példátlanul nagypontosságú lézeres szinterezést tesz lehetővé. 

Oxigén koncentráció és hőmérséklet kontroll

A fémpor szinterezés közben nagyon magas hőmérsékletűre hevül, ezért a megmunkálás alatt a munkateret inert gáz, pl. nitrogén tölti ki. Ebből adódóan a kamra oxigénkoncentrációja és hőmérséklete folyamatos felügyelet alatt áll, amit ellenőrizni tudunk a vezérlő kijelzőjén. A LUMEX Avance-60 beépített biztonsági rendszere folyamatosan nyomon követi a változásokat, és amennyiben problémát észlel, azonnal megállítja a futó műveletet. 

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )