Takisawa Japan esztergák

image

Made in Japan

A Takisawa cég történelme nagy múltra tekint vissza. A céget 1922-ben, Osakában  alapították a Takisawa testvérek, Shusaku és Hichisaburo. A cég a kezdetektől fogva maró és esztergagépekkel foglalkozott.  1968-ban kezdték meg az NC vezérelt esztergák gyártását, az első függőleges megmunkáló központjukat 1981-ben kezdték forgalmazni.  A cég több mint 90 éves múltja során rengeteg tapasztalatot szerzett a szerszámgépgyártás területén, amelyeket a jelenleg forgalmazott gépeik tervezésekor is hasznosítottak.

A cég a kezdetektől törekszik arra, hogy ügyfelei igényeinek minél jobban megfeleljen, ezért a világ számos pontján képviseltetik magukat. A cég kb. 1000 alkalmazottat foglalkoztat.

A Takisawa cég a történelem folyamán egyre inkább a közepes, és nagy teljesítményű, valamint a nagy merevségű, nagy pontosságú CNC esztergák gyártására specializálódott.  A cég profilját jelenleg is legfőképp nagy átmérőjű, hosszú alkatrészek megmunkálására alkalmas gépek adják. Ezek mellett a gépekre jellemző a nagyfokú automatizáltság, valamint a cég egyik erőssége a kulcsrakész projektek megvalósítása.   A Takisawa kínálatában a mai napig megtalálhatóak a manuális esztergák is, amelyeket elsősorban oktatási célokra vásárolnak a cégtől. 

2-tengelyes CNC esztergák

TCC sorozat
TCC-1100
TCC-2100

Egyorsós CNC esztergaközpontok

Kétorsósos CNC esztergaközpontok

Kétcsatornás CNC esztergaközpontok

TM sorozat
TM-2000
TM-4000

Frontorsós CNC esztergaközpontok gantry robottal

Multi-tasking gépek maróorsóval

TMX sorozat
TMX-2000
TMX-4000