Rólunk

A Szimker Zrt.

Vállalatunk, a Szimker Zrt. mostani formájában 1989-ben kezdte meg működését. Fő profilunk a világ élvonalába tartozó, prémium kategóriás szerszámgépgyártók termékei mellett a kedvező árfekvésű, de kiváló minőséget képviselő gyártók gépeinek magyarországi értékesítése, illetve a hozzá tartozó teljes körű szakszerviz, tanácsadás és alkatrészellátás.

Küldetésünk az Ügyfeleink legmagasabb szintű kiszolgálása és műszaki támogatása, melyhez folyamatosan naprakészen tartott szerviz és támogatási szolgáltatások társulnak. Az elmúlt közel 30 évben több száz szerszámgépet értékesítettünk Magyarországon, melyeket azóta is folyamatos oktatásokkal, szervizzel és alkatrészellátással támogatunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink többsége visszatérő ügyfél – néhányukkal már évtizedekre nyúlik vissza a kapcsolatunk- és mivel határozott véleményünk, hogy a szerszámgép bizalmi termék, különösen fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink belénk vetett bizalmát hosszú távon megszolgáljuk.

Mit nyújtunk ügyfeleinknek

Szerviz

Vállalatunk megalakulása óta saját szervizcsapattal rendelkezik. Szervizszolgáltatásainak színvonaláról magasan képzett, sokéves munkatapasztalattal rendelkező munkatársaink, a munkához felhasznált alkatrészek és eszközök kiváló minősége, a rugalmas időbeosztás, valamint az ügyfeleinkkel történő folyamatos kapcsolattartás és a közös projektek után követése gondoskodik.

Alkatrész ellátás

Ügyfeleink zökkenőmentes kiszolgálásának érdekében budapesti központunkban folyamatosan készleten vannak a leggyakoribb pótalkatrészek és kiegészítő felszerelések, továbbá a gyártók európai raktáráról az egyéb alkatrészek 24-48 órás ellátása biztosított.

Finanszírozás, pályázati tanácsadás

A piaci elvárásoknak megfelelően természetesen teljes körű támogatást nyújtunk a szerszámgépek finanszírozásában és pályázati előkészítésekben. Együttműködésben állunk többek között az ECC, PEAC Leasing, Deutsche Leasing cégekkel.

Történetünk

Évtizedes hagyományok: elődünk az 1963-91 között tevékenykedő Szerszámgépipari Művek (SZIM).

Az 1963-ban alapított SZIM fénykorában a teljes hazai forgácsoló- és szerszámgépgyártó kapacitás közel 75%-át fedte le nyolc különálló szerszámgépgyárában, melyek közül némelyik több, mint 100 éves múltra tekintett vissza. A magasan képzett, tapasztalt munkatársak elhivatottságának, a kor műszaki színvonalát megelőző kutatás-fejlesztésnek, és a kiterjedt nemzetközi kapcsolatok segítségével meghonosított új eljárásoknak köszönhetően 1980-tól termelése túlnyomó részét a világ minden táján elismert, csúcsminőségű CNC szerszámgépek (esztergák, megmunkáló és lemezalakító központok, köszörűk stb.) képezték. A termékek magas műszaki színvonalához és a kiterjedt tevékenységhez igazodott a vállalat szervezeti felépülése is: rendelkezésre állt egy gyakorlott, mai szemmel is profi értékesítő-mérnök hálózat, nemzetközi szerviz- és vevőszolgálat és az európai és magyar szabványok és munkavédelmi előírások betartását garantáló minőségellenőrzés.

A rendszerváltás hajnalán a SZIM egyes gyáregységeit önálló társaságokká szervezte, így 1989-ben, a korábbi kereskedelmi igazgatóság tapasztalt munkatársaiból megalakult a SZIMKER Zrt. Társaságunk önálló tevékenységét 1989. február 1-én kezdte meg és alapozva munkatársaink műszaki/értékesítési tapasztalatára, valamint a hazai és nemzetközi piac széles körű ismeretére, megmaradt annál a tevékenységnél, amelyhez leginkább értett: a szerszámgép gyártásnál és értékesítésnél.

A műszaki és gazdasági fejlődés elengedhetetlen volt, a hazai gazdaság visszaesését és a kelet-európai piacok összeomlásának következményeit ellensúlyozni kellett. Működésének első éveiben vállalatunk nagyrészt a SZIM-csoport szerszámgépgyárainak még megmaradt termékeit értékesítette és szervizelte, de a romló gazdasági helyzet elsöpörte a hazai szerszámgép-gyártást. Ehhez alkalmazkodtunk azzal, hogy a legnehezebb időszakban a magyar piacra hoztuk a hazai kínálatban mindaddig hiányzó, nagypontosságú CNC műszerész-esztergákat: a SIMTRA gépcsaládot, emellett jelentős összeget fordítottunk gyártmányfejlesztésre, és erre alapozva célgépeket gyártottunk kizárólag egyedi megrendelésre.

Vezetőségünk – talán jobban , mint valaha – legfontosabb feladatának tekintette tartani a lépést a gépgyártás-technológia gyors fejlődésével, így rövidesen a SZIMKER új utakra lépett.

Az elmúlt 20 évben Magyarországra betelepült autó-, energetikai-, és egyéb alkatrészgyártó cégek és beszállítóik rendkívül megnövekedett minőségi és gazdaságossági elvárásai, és a megszűnt hazai szerszámgépgyártás pótlása érdekében vállalatunk partneri kapcsolatot épített ki több, nemzetközileg ismert és elismert gépgyártóval, majd felvette portfóliójába azok csúcstechnológiát jelentő, de sok esetben gazdaságos, ár/érték arányban kiváló termékeit.

1963. július 1.
Szerszámgépipari Művek megalakulása
A Szerszámgépipari Műveket 1963. július 1-én hozták létre több szerszámgépipari vállalat összevonásával.
1963. július 1.
1980-tól
CNC szerszámgép gyártás
Ekkor a termelése túlnyomó részét a világ minden táján elismert, csúcsminőségű CNC szerszámgépek (esztergák, megmunkáló és lemezalakító központok, köszörűk stb.) képezték.
1980-tól
1989. február 1.
Megalakul a Szimker Zrt.
Társaságunk önálló tevékenységét kezdte meg, alapozva munkatársaink műszaki/értékesítési tapasztalatára, valamint a hazai és nemzetközi piac széles körű ismeretére.
1989. február 1.
2021-ben
Szimker Zrt.
Együttműködést kezdtünk a Virág Hightech CNC Kft-vel. Közösen képviseljünk a japán STAR és a tajvani YCM termékeit.
2021-ben

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )