Termékleírás

A VX gépcsalád minden tagjára jellemzőek az alábbi előnyös műszaki megoldások:

• A hő deformáció csökkentése érdekében a főmotort tengelykapcsoló választja el a maróorsó hüvelytől, amelyet hűtött olajáramlás temperál. Az orsóház hődeformáció kompenzációval rendelkezik. A gördülővezetékek párhuzamossága 0,002 mm-en belül van. Ezért a gépek kiemelkedő pontosságuk révén a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítik, elsősorban az igényes megmunkálást kívánó szakterületeken javasoljuk alkalmazásukat.

Példaképpen néhány, a gépek végellenőrzésekor mért tényleges pontossági érték:
körkörösségi eltérés kevesebb, mint 4 μm,
tengely visszaállási pontosság max. +/- 2,5 μm.
(fentiek forgó jeladóval; +/- 0,001 μm mérőléc esetén).

• A gépek egyaránt alkalmasak öntöttvasból, acélból, színesfémből és különleges ötvözetekből készülő alkatrészek termelékeny megmunkálására. A különösen merev felépítés és pontosság miatt üregek alakhű, pontos és nagy felületi simaságú elkészítése lehetséges.
• A merev felépítés és pontosság lehetővé tesz több különleges technológiát: kemény (pl. edzett) felületek gyorsmarását, 3D felület-megmunkálást (pl. öntő- vagy prés-szerszám, kokilla, stb.) megmunkálásánál. A gépek egyaránt alkalmasak öntöttvasból, acélból, színesfémből és különleges ötvözetekből készülő alkatrészek termelékeny, ugyanakkor rendkívül pontos megmunkálására.
• Kiemelkedő termelékenység a magas forgácsolási sebesség (15.000 f/perc), nagy teljesítmény és nyomaték ( „VX 1000” típusnál15/22 kW) és 150 Nm nyomaték; „VX 1500” típusnál 26/30 kW és 350 Nm nyomaték).
• Teljesen (felülről is!) zárt munkatér, egy irányban (balra) nyíló ajtóval, amely zavartalan rálátást biztosít a munkatérre. A burkolat környezetkímélő és a munka-és egészségvédelem követelményeinek mindenben eleget tesz. A garantált zajszint legfeljebb 78 dBA. Az Európai Közösség munka-és egészségvédelmi előírásainak betartását szavatoló CE- minősítés.
• Maximális üzembiztonság, tartós pontosság, kényelmes kezelés és egyszerű karbantartás a konstrukció körültekintő megoldásainak eredményeképpen.
• A világszerte elismert legkorszerűbb vezérlés, FANUC 31 B típusát alkalmazzák.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Mozgástartomány: X / Y / Z mm 1,524 / 700 / 610
Asztal mérete mm 1,700 x 700 
Terhelhetőség kg 2000
Főorsó fordulat min-1 15,000: BT40 (Option: BT50 / 15,000
Szerszámtár   48 
Maximum szerszámhossz mm 300
Maximum szerszámsúly kg 7
Szerszámcsere idő Seconds 1.3
Vezérlő   FANUC Series 31i 

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )