Termékleírás

A „V.Plus / R.Plus” gépcsalád minden tagjára jellemzőek az alábbi előnyös műszaki megoldások:
• A melegedés okozta deformáció csökkentése érdekében a hűtött főmotort tengelykapcsoló választja el a maróorsó hüvelytől, amelyet hűtött olajáramlás temperál. A gördülővezetékek párhuzamossága 0,002 mm-en belül van.
Ezért a gépek kiemelkedő pontosságuk révén a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítik, elsősorban az igényes megmunkálást kívánó szakterületeken javasoljuk alkalmazásukat.

Példaképpen néhány, a gépek végellenőrzésekor mért tényleges pontossági érték:
körkörösségi eltérés 2 μm
tengely pozicionálási eltérés 3 μm

• A széleskörű tartozékok és opciók a legváltozatosabb megmunkálási feladatok megoldását biztosítják. A gépek egyaránt alkalmasak öntöttvasból, acélból, színesfémből és különleges ötvözetekből készülő alkatrészek termelékeny megmunkálására. A különösen merev felépítés és pontosság miatt üregek alakhű, pontos és nagy felületi simaságú elkészítése lehetséges.
• A gépek rendkívül merev felépítése és pontossága lehetővé tesz több különleges technológiát: kemény (pl. edzett) felületek gyorsmarását, 3D felület-megmunkálást (pl. öntő- vagy prés-szerszám, kokilla, stb.) megmunkálásánál. Az „R.Plus-800” típusnál többgépes kiszolgálás, vagy felügyelet nélküli üzemelés lehetséges a paletta-cserélés révén.
• Rendkívüli termelékenység a magas forgácsolási sebesség ( standard 12.000 f/perc, opció 30.000 f/perc), nagy teljesítmény ( 18,5/22 kW-ig), nagy előtolási/gyorsjárati sebesség ( max. 50 m/perc ) és gyorsulás/lassulás ( 0,8G ), valamint rövid szerszámcsere idő ( 2,8 sec „fémtől-fémig” ) következtében.
• A választható többféle sebességtartomány / főhajtás változat és a széleskörű tartozékok és opciók a legváltozatosabb megmunkálási feladatok ellátását teszik lehetővé. A gépek egyaránt alkalmasak öntöttvasból, acélból, színesfémből és különleges ötvözetekből készülő alkatrészek termelékeny, ugyanakkor rendkívül pontos megmunkálására.
• Teljesen (felülről is!) zárt munkatér, egy irányban (balra) nyíló ajtóval, amely zavartalan rálátást biztosít a munkatérre. A burkolat környezetkímélő és a munka-és egészségvédelem követelményeinek mindenben eleget tesz. A garantált zajszint legfeljebb 78 dBA. Az Európai Közösség munka-és egészségvédelmi előírásainak betartását szavatoló CE- minősítés.
• Maximális üzembiztonság, tartós pontosság, kényelmes kezelés és egyszerű karbantartás a konstrukció körültekintő megoldásainak eredményeképpen.
• A piacon található jelenleg legkorszerűbb digitális vezérlés, a FANUC 30i áll rendelkezésre, Matsuura saját fejlesztésű és csak ezeknél a gépeknél alkalmazható software-bővítéseivel.
A „V.Plus / R.plus” gépcsaládnak háromféle kivitele van:
• A „V.Plus” típusjelű gépek két asztalmérettel, és „X”- irányú lökethosszal rendelkeznek;
• Az „R.Plus-800” gép integrált paletta-cserélővel készül.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Mozgástartomány: X / Y / Z mm 800 / 550 / 500
Asztal mérete mm 1,150 x 550
Terhelhetőség kg 500
Főorsó fordulat min-1

12,000: BT40 Standard.

20,000: BT40 / 30,000: BT40 Options.

Szerszámtár   30 Standard
Maximum szerszámhossz mm 350
Maximum szerszámsúly kg 10
Szerszámcsere idő Seconds 0.9
Vezérlő   Matsuura G-Tech 30i / Matsuura G-Tech 840Di

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )