Termékleírás

Az „MAM72-52V” gépre jellemzőek az alábbi előnyös műszaki megoldások:

  • Bonyolult, összetett alakú, kisebb és közepes méretű, sorozatban gyártott alkatrészek magas minőségű 5-tengelyű megmunkálására alkalmas. Az 5-tengelyű megmunkálás révén egyszeri felfogással készülnek a bonyolult alakú alkatrészek, elmaradnak a többszöri felfogásból adódó hibák és javul a pontosság. Ezért csökken a készülék költség és az előkészületi idő,
  • 15-palettás tároló-cserélő rendszere és nagy kapacitású (alapkivitelben 130 férőhely) szerszámtára következtében csökkentett felügyeletű, vagy kiszolgáló személyzet nélküli automatikus műszakot tesz lehetővé, ami jelentősen csökkenti a bérköltséget.
  • A melegedés okozta deformáció csökkentése érdekében a maróorsó hüvelyt hűtött olajáramlás temperálja, és mind a maróorsónál, mind a lineáris tengelyeknél elektronikus hő-kompenzálást alkalmaznak. A lineáris tengelyeknél környezeti hő-változás kompenzáció van, még nagyobb pontossági igény esetén opcióként üveg mérőlécek szállíthatók. A forgó/billenő tengelyeknél közvetlen mérőrendszer van. Ezért a gép kiemelkedő pontossága révén a legmagasabb minőségi igényeket is kielégíti, magas igényű megmunkálást kívánó szakterületeken javasoljuk alkalma-zását.
  • Matsuura a nagy sebességű maróorsók területén egyike a világ vezető gyártóinak: Az „MAM72-52V” típusú gép #40, vagy HSK-63A méretű maróorsóval készül 15.000 f/perc, vagy 20.000 f/perc felső fordulatszámmal. A maróorsó garantált futáspontossága (az orsó kúpnál mérve) max. 0,001 mm.
  • Rendkívüli termelékenység merev felépítése, széles fordulat-tartománya és a magas forgácsolási sebesség, nagy gyorsjárati-és előtoló sebesség következtében. Ugyancsak javítja a termelékeny-séget az 5-tengelyes megmunkálás azon előnye, hogy a forgácsolószerszámok optimális szög alatt érintkeznek a megmunkált felülettel.
  • Merev felépítése, széles fordulat-tartománya és pontossága lehetővé teszi változatos anyagok, öntöttvas, acél, titán, könnyűfém- és különleges ötvözetek, vagy kemény (pl. edzett felületek) nagy teljesítményű megmunkálását.
  • Kivételes üzembiztonság. A vezérlés tartalmazza a Matsuura által kifejlesztett intelligens védelmi rendszer software-t, amely szimulálja a programozott feladatot (szerszámokat, munkadarabot) akár beállításkor, akár kézi- vagy automatikus üzemmódban és figyelmeztet a lehetséges ütközésekre még megmunkálás előtt.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Mozgástartomány: X / Y / Z
mm
1100/540/610
Mozgástartomány: B / C
deg
-125~ +30 / 360
Paletták száma
db
15
Paletta mérete
mm
Ø400
Megmunkálható alkatrész mérete
mm
Ø520 ~ H400
Asztal terhelhetősége
kg
300
Főorsó fordulat
min-1
15,000 Standard
12,000 nagy nyomaték Opcio
20,000 Opcio
Gyorsjárat: X / Y / Z
m / min
60
Gyorsjárat: A / C
min-1
50 / 100
Szerszámtár
db
130 / 330-ig bővíthető
Szerszámbefogó típusa
#40
Maximum szerszám átmérő
mm
Ø80 (szerszámok egymás mellett)
Ø150 (szomszéd tár üres)
Szerszámcsere idő
másodperc
1,1
Maximum szerszám súly
kg
10
Vezérlő
Matsuura G-Tech 31i

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )