Termékleírás

Az „MAM-72-35V(N)” gépre jellemzőek az alábbi előnyös műszaki megoldások:

– Bonyolult, nagy pontosságú és összetett alakú alkatrészek megmunkálására alkalmas, amit 5-tengelyes megmunkálás tesz lehetővé.
– Kivételes üzembiztonsága és palettá(ko)n történő több alkatrész tárolása következtében felügyelet és kiszolgáló személyzet nélküli üzemeltetés is lehetséges.
– A melegedés okozta deformáció hatásának kivédése érdekében a maróorsó hüvelyt hűtött olajáramlás temperálja, a rendkívül merev, különleges minőségű öntöttvasból készülő függőleges állvány szimmetrikus kialakítású, a gépben automatikus orsó- és tengely hőtágulás kompenzáció van. Ezért a gépek kiemelkedő pontosságuk révén a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítik, elsősorban az igényes megmunkálást kívánó szakterületeken javasoljuk alkalmazásukat.
– Matsuura a nagy sebességű főorsók területén egyike a világ vezető gyártóinak: 12.000 f/perc (standard kivitel), vagy opcióként 15.000 és 20.000 f/perc emelt fordulatszámú főhajtásokkal készülnek a gépek. A garantált futáspontosság (az orsó kúpnál mérve) max. 0,001 mm.
– Rendkívüli termelékenység a magas forgácsolási sebesség, a nagy teljesítmény, a nagy előtolási/gyorsjárati sebesség (60 m/perc), és gyorsulás/lassulás, valamint rövid szerszámcsere idő ( 5,9 sec „fémtől-fémig”) következtében. Ugyancsak javítja a termelékenységet az 5-tengelyes megmunkálás azon előnye, hogy a forgácsolószerszámok optimális szög alatt érintkeznek a megmunkált felülettel. További előnye az 5-tengelyes megmunkálásnak, hogy a munkadarab gyakorlatilag egyetlen felfogással készre gyártható, az előkészületi idő igen jelentősen csökkenthető.
– Az 5-tengelyes megmunkálás révén egyszeri felfogással elkészülhetnek a munkadarabok, ezért a többszöri felfogásból adódó hibalehetőségek (különböző felfogó készülékek hibái, többszöri beállítások pontatlanságai ) elmaradnak és javul a megmunkálás pontossága.
– A gépek rendkívül merev felépítése és pontossága lehetővé teszi a: kemény (pl. edzett) felületek marását. Többgépes kiszolgálás, vagy felügyelet nélküli üzemeltetés lehetséges a különböző paletta-rendszerek segítségével.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Mozgástartomány: X / Y / Z
mm
550/440/580
Mozgástartomány: B / C
deg
+65 ~ -110 / 360
Paletták száma
db
2 Standard
32 Opció
Paletta mérete
mm
Ø130
Megmunkálható alkatrész mérete
mm
Ø350 x H300
Asztal terhelhetősége
kg
60
Főorsó fordulat
min-1
12,000 Standard
15,000 Opcio
20,000 Opcio
Gyorsjárat: X / Y / Z
m / min
60
Gyorsjárat: A / C
min-1
50 / 100
Szerszámtár
db
120 Standard / 520-ig bővíthető
Szerszámbefogó típusa
#40
Maximum szerszám átmérő
mm
Ø80 (szerszámok egymás mellett)
Ø150 (szomszéd tár üres)
Maximum szerszám hossz
mm
350
Szerszámcsere idő
másodperc
0,56
Maximum szerszám súly
kg
10
Vezérlő
Matsuura G-Tech 31i

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )