Termékleírás

A „CUBLEX-35” gépre jellemzőek az alábbi előnyös műszaki megoldások:
  • „CUBLEX-35” többféle technológiai eljárásokat igénylő, igen összetett alakú alkatrészek magas minőségű 5-tengelyű megmunkálására alkalmas. MATSUURA a gépet megmunkáló központ alapon fejlesztette ki, amelyik a szokásos marási-fúrási technológián kívül esztergálási- és köszörülési lehetőségeket is biztosít. Ezzel különleges alkatrészek termelékeny és nagy pontosságú előállítására képes. A megmunkálható munkadarab térfogat: Ø350×315 mm, max. 60 kg munkadarab (és lefogó készülék) súllyal.
  • Az 5-tengelyű különböző megmunkálási lehetősségek révén egyszeri felfogással készülnek az alkatrészek, megrövidül a gyártási átfutási idő, elmarad gyártásközi raktározás és a többszöri felfogásból adódó hibák. Javul a pontosság. Csökken a készülék költség, az előkészületi idő. és az egy munkadarabra jutó megmunkálási költség,
  • A 2-palettás alapkivitelen kívül opcióként 32- és 40-palettás tároló-cserélő rendszerek és nagy kapacitású (520 férőhelyig bővíthető) szerszámtárak szállíthatók. Ez csökkentett felügyeletű, vagy kiszolgáló személyzet nélküli automatikus műszakot tesz lehetővé, csökkenti a bérköltséget.
  • A melegedés okozta deformáció csökkentése érdekében a maróorsó hüvelyt hűtött olajáramlás temperálja, és mind a megmunkáló orsónál, mind a lineáris tengelyeknél elektronikus hő-kompenzálást alkalmaznak. A lineáris tengelyeknél környezeti hő-változás kompenzáció van, még nagyobb pontossági igény esetén opcióként üveg mérőlécek szállíthatók. A forgó/billenő tengelyeknél közvetlen mérőrendszer van.
Példaképpen a gépek végellenőrzésekor mért néhány tényleges pontossági érték: körkörösségi eltérés                                                     0,0015 mm-en belül
kúpmarási pontosság NAS979 szabvány szerint     ≤ 0,0055 mm
helyzetre állási pontosság lineáris tengelyeken      +/- 0,006 mm
visszaállási pontosság mindhárom tengelyen         +/- 0,001 mm

  • Ezért a gép kiemelkedő pontossága révén a legmagasabb minőségi igényeket is kielégíti, magas igényű megmunkálást kívánó szakterületeken javasoljuk alkalmazását.
  • Matsuura a nagy sebességű maróorsók területén egyike a világ vezető gyártóinak: A „CUBLEX-35” típusú gép nagy pontosságú, esztergálásra is alkalmas HSK-A63W (ICTM) méretű megmunkáló orsóval készül. Felső fordulatszáma 12.000 f/perc, opcióként 15.000 f/perc, vagy 20.000 f/perc. Garantált futáspontossága (az orsó kúpnál mérve) max. 0,001 mm. A tárgyasztal („C” – tengely felső fordulatszáma marási üzemmódban 200 f/perc, esztergálás – köszörülés üzemmódban 3.000 f/perc.
  • Magas termelékenységét merev felépítése, széles fordulat-tartománya, a rövid szerszámcsere idő (5,8 sec „fémtől-fémig”) és paletta váltás (9,7 sec) biztosítja.
  • Merev felépítése, széles fordulat-tartománya és pontossága lehetővé teszi változatos anyagok, öntöttvas, acél, titán, könnyűfém- és különleges ötvözetek, vagy kemény (pl. edzett felületek) nagy teljesítményű megmunkálását.
  • Kivételes üzembiztonság. A vezérlés tartalmazza a Matsuura által kifejlesztett intelligens védelmi rendszer software-t, amely szimulálja a programozott feladatot (szerszámokat, munkadarabot) akár beállításkor, akár kézi- vagy automatikus üzemmódban és figyelmeztet a lehetséges ütközésekre még megmunkálás előtt. Esztergáláshoz és köszörüléshez dinamikus egyensúlyta-lanság ellenőrző program van.

Termékfotók

Termék katalógus

Töltse le a termék főbb paramétereit tartalmazó termék katalógust.

Műszaki adatok

Mozgástartomány: X / Y / Z
mm
550/440/580
Mozgástartomány: B / C
deg
-125~ +65 / 360
Paletták száma
db
2 STANDARD
32 OPTION
Paletta mérete
mm
Ø130
Megmunkálható alkatrész mérete
mm
Ø350 ~ H315
Asztal terhelhetősége
kg
60
Főorsó fordulat
min-1
12,000 STANDARD
15,000 OPTION
20,000 OPTION
Gyorsjárat: X / Y / Z
m / min
60
Gyorsjárat: A / C
min-1
50 / 3000
Szerszámtár
db
90 / 530-ig bővíthető
Szerszámbefogó típusa
HSK-A63W
Maximum szerszám átmérő
mm
Ø80 (szerszámok egymás mellett)
Ø150 (szomszéd tár üres)
Szerszámcsere idő
másodperc
1,1
Maximum szerszám súly
kg
10
Vezérlő
Matsuura G-Tech 31i

Ismerje meg a terméket

Telefon:

Cím:

1117 Budapest, Budafoki út 60.
( A-I épület )